KUKKANIITTY SIEMEN SEOKSET

Erilaiset kukkaniitty siemen seokset, joissa on lajitelmat luonnonniitylle sopivia luonnonkukkien ja perennojen siemeniä sekä keväällä kylvettävät yksivuotiset kesäkukkaseokset.

Kukkaniitty siementen kylväminen

Siemenet kylvetään muokatun maan pintaan. Kukkaniitty siemen seokset voidaan kylvää tasaisesti koko alueelle tai laikkuihin, joista on poistettu mahdolliset rikkakasvit. On tärkeää, etteivät laikut ole liian pieniä. Kuivalle luonnoniitylle suositellaan vähintään 1 m² laikkuja ja tuoreelle niitylle vähintään 4 m² laikkuja. Ennen kylvöä täytä laikut lisäämällä maata. Kylvön helpottamiseksi käytä väliaineena esimerkiksi hiekkaa tai puutarhaturvetta. Voit myös lisätä kalkkia tai sahanpurua parantaaksesi kylvön näkyvyyttä ja erottuvuutta.

Siementen kylvöajat

Parhaat kylvöajat kukkaniitty siemenseoksille ajoittuvat aikaiseen kevääseen ja syksyyn. Syksyllä siemeniä voi kylvää aina siihen saakka ennen kun maa jäätyy ja keväällä kylvön voi aloittaa kun maa on sulanut. Yksivuotiset kesäkukat kannattaa puolestaan kylvää keväällä, kun maa on lämmennyt.

Tarkemmat hoito- ja kylvöohjeet tulevat siementen mukana.

NOPEA TOIMITUS – EI LÄHETYSKULUJA!

Näytetään kaikki 19 tulosta