Keltasauramo – Cota tinctoria – Färgkulla

5,90 37,20 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • houkuttelee päivä- ja yöperhosia, kovakuoriaisia, kimalaisia ja mehiläisiä
  • kylvö keväällä tai syksyllä
  • kukinta kesä-syyskuussa, korkeus 20-80 cm
  • pieni annos ~ 1 g ~ 2700 siementä 5,90 €
  • iso annos ~ 10 g ~ 27000 siementä 37,20 €

Keltasauramon naapuriksi sopivat sinisen- tai purppuran väriset kasvit, kuten kurjenkello, peurankello. Kaunis myös päivänkakkaran vierellä.

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Kuvaus

Keltasauramo eli värisauramo – Cota tinctoria – Färgkulla frön – Luonnonkukkien siemenet.

Keltasauramo on huomiota herättävä kaksi- tai monivuotinen luonnonvarainen perenna, joka toimii erinomaisesti koristekasvina. Tämä kasvi ei ainoastaan ole näyttävä, vaan myös helppo kasvatettava, kestävä ja nopeakasvuinen. Sen keltaiset kukat tuovat mieleen päivänkakkaran kukat. Soveltuu erinomaisesti värikkääksi lisäykseksi perennaryhmiin, kedoille, kukkaniityille, kallioille, pientareille ja perhosniityille. Se säilyttää kestävyytensä myös leikkokukkana ja soveltuu mainiosti kuivakukaksi. Kukkia käytetään myös kasvinvärjäyksessä, luoden upean keltaisen sävyn. Kasvi viihtyy aurinkoisilla ja paahteisilla paikoilla, mutta tarvitsee hyvin läpäisevän maan. Erityisesti talvimärkyys voi olla haitallista. Keltasauramo kylväytyy tehokkaasti sopivassa ympäristössä, muodostaen rehevillä paikoilla monihaaraisen kasvuston ja karuissa olosuhteissa matalamman kasvuston.

Paras aika kylvölle on syksy tai kevät, ja siemenet voi joko kylvää muokatun maan pintaan tai peittää kevyesti. Keltasauramo ilahduttaa kukinnallaan lähes koko kesän ajan. Sen ryydintuoksuinen ja voimakkaan keltainen kukinta houkuttelee niin päivä- kuin yöperhosia, kovakuoriaisia, kimalaisia ja mehiläisiä.

Lisätiedot

Paino

iso annos 10 g, pieni annos 1 g