Kuiva niitty siemenseos

15,90 49,90 

Kylvä kaunis keto tai kukkaniitty!

Sisältää lajitelman kuiville, hiekkaisille ja paahteisille alueille monivuotisia suomalaisia luonnonperennojen siemeniä.

Voit tilata myös erikseen erilaisia niittykukkia tai perennoja annospusseissa ja kylvää nekin kuivalle niitylle. Sopivia kasveja ovat esimerkiksi pukinparta, suopayrtti, siperianmaksaruoho ja tummatulikukka.

Kuiva niitty siemenpussit:
~ 7 g ~ 41000 siementä ~ 25 m²
~ 15 g ~ 88000 siementä ~ 50 m²
~ 30 g ~ 176000 siementä ~ 100 m²

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Poista

Kuvaus

Kuiva niitty siemenseos lajitelma sisältää monivuotisia suomalaisia keto- ja niittykukkien siemeniä. Kaikki siemenet ovat käsin kerätty, huolellisesti käsiteltyjä ja säilytettyjä.

Tämän seoksen kasvit viihtyvät aurinkoisella tai paahteisella ja kuivalla kasvupaikalla, jossa auringon valo yltää maanpinnalle saakka. Kuiva niitty kannattaa perustaa hiekkaperäiseen ja niukkaravinteiseen maaperään kuten rinteeseen, kallioiselle maalle tai nurmikolle joka on kasvanut heikosti ja kulottunut kesän helteillä. Kasvupaikan on hyvä myös olla joko hyvin vettä läpäisevä tai sellainen josta sadevesi valuu pois.

Kylvä niittykukkien siemenet joko keväällä tai syksyllä. Poista ensin mahdolliset rikkaruohot ja muokkaa maan pinta. Voit muokata ja puhdistaa myös pieniä alueita joihin kylvät siemenet. Kuivalle niitylle suositellaan vähintään 1 m² kokoisia laikkuja. Pakkauksen mukana tulee niittykukkien kylvö- ja hoito-ohjeita.

Kuiva niitty siemenseos lajitelma sisältää seuraavia niittykukkien siemeniä: ahdekaunokki, keltasauramo, ketoneilikka, kissankello, mäkikuisma, mäkitervakko, peurankello, pystyhanhikki, päivänkakkara, siankärsämö ja ukontulikukka.

Niittykukkien tieteelliset nimet: Centaurea jacea, Cota tinctoria, Dianthus deltoides, Campanula rotundifolia, Hypericum perforatum, Viscaria vulgaris, Campanula glomerata, Potentilla recta, Leucanthemum vulgare, Achillea millefolium, Verbascum thapsus.

Kuiva niitty siemenseos lajitelman siemenpussit: 7 g  ~ 25 m²,  15 g ~ 50 m² ja 30 g ~ 100 m².

Voit itse lisätä lajitelmaan erilaisia niittykukkia tai perennoja, jotka löytyvät annospusseissa.
Sopivia kuivalla ja aurinkoisella paikalla viihtyviä kukkia ovat esimerkiksi pukinparta, suopayrtti, siperianmaksaruoho ja tummatulikukka.

Lisätiedot

Paino

7 g, 15 g, 30 g