Päivänkakkara – Leucanthemum vulgare – Prästkrage

5,90 

Päivänkakkaran kanssa kasvamaan sopivat hyvin palavarakkaus, peurankello, kurjenkello, harakankello ja keltasauramo.

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Varastossa

Kuvaus

Päivänkakkara eli ahopäivänkakkara – Leucanthemum vulgare – Prästkrage frön – Luonnonkukkien siemenet.

Monivuotinen ja pitkään kukkiva päivänkakkara on perinteinen ”rakastaa – ei rakasta” -koristekasvi, joka tuo luonnonkauneutta kaikkialle. Sopii täydellisesti luonnonmukaiseen puutarhaan, kukkaniitylle tai tienvarsiniitylle. Voit kylvää siemenet myös kukkapenkkiin, mutta muista, että päivänkakkara voi levitä voimakkaasti siemenistään. Kasvi on kaunis myös leikkokukkana. Se on kestävä, helppohoitoinen ja viihtyy lähes millaisella kasvualustalla tahansa. Parhaiten se menestyy aurinkoisella, kosteahkolla hiekkamaalla, mutta se pärjää myös savimaassa.

Kylvä päivänkakkaran siemenet keväällä tai syksyllä muokatun maan pintaan tai peitä ne hyvin kevyesti. Siemenet eivät vaadi erillistä kylmäkäsittelyä.

Herkkua päiväperhosille, kukkakärpäsille ja kovakuoriaisille.

Päivänkakkaran seuraksi sopivat mainiosti monet muut perennat, kuten palavarakkaus, peurankello, kurjenkello, harakankello ja keltasauramo, luoden yhdessä kauniin ja monipuolisen kokonaisuuden.

Nämä päivänkakkarat ovat kotimaista luonnonkantaa, mutta tarjolla myös ulkomaisia reunuspäivänkakkaran ja isopäivänkakkaran siemeniä.