Perhosniitty siemenseos

15,90 49,90 

Houkuttele perhosia, pörriäisiä ja muita hyönteisiä niityllesi!

Niittyseos lajitelma sisältää pölyttäjä ystävällisiä monivuotisia suomalaisia luonnonperennojen ja niittykukkien siemeniä.

Voit tilata myös erikseen erilaisia niittykukkia ja perennoja annospusseissa ja kylvää nekin perhosniitylle.
Esim. isomaksaruoho, harmaamalvikki, myskimalva, siperianmaksaruoho ja varjolilja sopivat hyvin perhosniitylle.

Perhosniitty siemenpussit:
~ 7 g ~ 32000 siementä ~ 25 m²
~ 15 g ~ 68000 siementä ~ 50 m²
~ 30 g ~ 136000 siementä ~ 100 m²

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Poista

Kuvaus

Perhosniitty siemenseos sisältää keto- ja niittykukka valikoiman perhosia houkuttelevia ja pölyttäjä ystävällisiä luonnonperennojen siemeniä. Erityisesti luonnonkukissa on runsaasti mettä, kun taas jalostetuissa kukissa mettä on vähemmän. Kaikki siemenet on käsin kerätty, huolellisesti käsitelty ja säilytetty.

Perusta perhosniitty aurinkoiselle, suojaisalle, lämpimälle ja kuivahkolle paikalle. Paikassa olisi hyvä olla myös suurehkoja kiviä, joiden päällä perhoset mielellään käyvät lämmittelemässä.

Keto- ja niittykukissa perhosia houkuttelee niiden väri, tuoksu ja muoto. Päiväperhoset suosivat erityisesti keltaisia, violetteja, siniliila ja purppuran sävyisiä kukkia ja öisin lentävät lajit pitävät valkoisista ja vaaleista sävyistä. Kukkien tuoksut taas ovat erityisen tärkeitä yöllä liikkuville perhosille. Myös muutkin hyönteiset pystyvät haistamaan kukkien levittämiä erilaisia tuoksuja. Talvehtimaan ryhtyville perhosille myöhään syksyllä kukkivien kasvien mesi- ja siitepölytarjonta on hyvin tärkeä.

Kylvä perhosniitty siemenet joko keväällä tai syksyllä muokatun maan pintaan, josta on poistettu mahdolliset rikkaruohot. Pakkauksen mukana tulee tarkempia siementen kylvö- ja hoito-ohjeita.

Perhosniitty siemenseos lajitelman siemenpussit: 7 g  ~ 25 m²,  15 g ~ 50 m² ja 30 g ~ 100 m².

Perhosniitty siemenseos lajitelma sisältää seuraavia niittykukkien siemeniä: ahdekaunokki, keltasauramo, ketoneilikka, käenkukka, mäkitervakko, nuokkukohokki, nurmikohokki, puna-ailakki, päivänkakkara, ruusuruoho ja tummatulikukka.

Niittykukkien tieteelliset nimet: Centaurea jacea, Cota tinctoria, Dianthus deltoides, Lychnis flos-cuculi, Viscaria vulgaris, Silene nutans, Silene vulgaris, Silene dioica, Leucanthemum vulgare, Knautia arvensis, Verbascum nigrum.

Lisätiedot

Paino

7 g, 15 g, 30 g