Perhosniitty siemenseos

27,90 

Houkuttele perhosia niityllesi!

Sisältää perhosia houkuttelevia monivuotisia suomalaisia luonnonperennojen ja niittykukkien siemeniä.

Riittoisuus noin 50 m².

Ilmainen ja nopea toimitus

 

 

Varastossa

Kuvaus

Perhosniitty siemenseos sisältää perhosia houkuttelevia monivuotisia suomalaisia luonnonperennojen ja niittykukkien siemeniä. Erityisesti luonnonkukissa on runsaasti mettä, kun taas jalostetuissa kukissa on vähemmän. Siemenet on käsin kerätty ja huolellisesti käsitelty.

Perusta perhosniitty aurinkoiselle, suojaisalle, lämpimälle ja kuivahkolle paikalle. Paikassa olisi hyvä olla myös suurehkoja kiviä, joiden päällä perhoset mielellään käyvät lämmittelemässä.

Niittykukissa perhosia houkuttelee niiden väri, tuoksu ja muoto. Päiväperhoset suosivat erityisesti keltaisia, violetteja, siniliila ja purppuran sävyisiä kukkia ja öisin lentävät lajit pitävät valkoisista ja vaaleista sävyistä. Kukkien tuoksut taas ovat erityisen tärkeitä yöllä liikkuville perhosille. Myös muutkin hyönteiset pystyvät haistamaan kukkien levittämiä erilaisia tuoksuja. Talvehtimaan ryhtyville perhosille myöhään syksyllä kukkivien kasvien mesi- ja siitepölytarjonta on hyvin tärkeä.

Kylvä perhosniitty kukkien siemenet joko keväällä tai syksyllä muokatun maan pintaan josta on poistettu mahdolliset rikkaruohot. Pakkauksen mukana tulee kylvö-ja hoito-ohjeita. Annos riittää noin 50 m².

Perhosniitty siemenseos sisältää seuraavia niittykukkien siemeniä: ahdekaunokki, keltasauramo, ketoneilikka, mäkitervakko, nuokkukohokki, puna-ailakki, päivänkakkara, ruusuruoho ja tummatulikukka

Niittykukkien tieteelliset nimet: Centaurea jacea, Cota tinctoria, Dianthus deltoides, Viscaria vulgaris, Silene nutans, Silene dioica, Leucanthemum vulgare, Knautia arvensis, Verbascum nigrum

Katso myös kuivalle niitylle sopiva kuiva niitty siemenseos.