Kevätpiippo – Luzula pilosa – Vårfryle

5,90 25,00 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • kylvö aikaisin keväällä tai syksyllä
  • kukinta touko-kesäkuussa, korkeus 15-30 cm
  • pieni annos ~ 0,5 g ~ 290 siementä  5,90 €
  • iso annos ~ 5 g ~ 2900 siementä  25,00 €

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

Kuvaus

Kevätpiippo – Luzula pilosa – Vårfryle frön – siemenet.

Kevätpiippo on aikaisin keväällä kukkiva vaatimaton, monivuotinen heinämäinen vihviläkasvi. Kasvaa ikivihreinä, löyhinä mättäinä monenlaisissa metsäympäristöissä, kuten kosteissa metsissä ja erityisesti lehtometsissä. Sitä esiintyy myös puistometsissä ja metsänreunoilla, ja se suosii ravinteikasta, multavaa maaperää.

Kauniit, varhaiskeväällä ilmestyvät kukinnot tekevät siitä houkuttelevan kasvin puutarhoihin ja maisemointiin. Kevätpiippo voi toimia myös maanpeitekasvina varjoisilla paikoilla.

Se on yksi kevään ensimmäisistä kukkijoista, tuoden vehreyttä ja elämää metsiin varhain keväällä, kun monet muut kasvit ovat vielä lepotilassa. Kevätpiippo on yleinen laji koko Suomessa, pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Kevätpiipon siemenet voidaan kylvää joko keväällä kun maa on alkanut lämmetä tai syksyllä, jolloin ne saavat luonnollisen kylmäkäsittelyn talven aikana. Valitse kylvöpaikaksi puolivarjoinen tai varjoinen alue, jossa maaperä on kosteaa ja ravinteikasta. Peitä siemenet noin 0,5 cm syvyyteen ohuella kerroksella multaa tai hiekkaa. Pidä kylvöalue kosteana itämisen ajan. Kevätpiippo on melko vaatimaton kasvi, joten kun se on vakiinnuttanut paikkansa, se vaatii vain vähän hoitoa. Levittäytyy itsestään, muodostaen ajan myötä kauniita, vehreitä mättäitä.

Lisätiedot

Paino

iso annos 5 g, pieni annos 0,5 g