Perhosia ja mehiläisiä houkuttelevat

Perhosia ja mehiläisiä houkuttelevat perhoskukka siemenet.

Perhosniitty tai kylvöalue perustetaan aurinkoiselle, suojaisalle ja lämpimälle kasvupaikalle. Paikassa olisi hyvä olla myös suurehkoja kiviä, joiden päällä perhoset mielellään käyvät lämmittelemässä.

Aikuiset perhoset tarvitsevat kukkien mettä ravinnokseen ja perhosten toukat tarvitsevat juuri tiettyjä kasveja ravinnokseen. Päiväperhoset suosivat erityisesti keltaisia, violetteja ja purppuran sävyisiä kukkia ja öisin lentävät lajit vaaleita sävyjä. Kukkien tuoksut taas ovat erityisen tärkeitä yöllä liikkuville perhosille, mutta muutkin hyönteiset pystyvät haistamaan kukkien levittämiä erilaisia tuoksuja. Talvehtimaan ryhtyville perhosille myöhään syksyllä kukkivien kasvien mesi- ja siitepölytarjonta on hyvin tärkeä.

Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat myös mettä ja siitepölyä selvitäkseen luonnossa. Kasvattamalla pörriäisiä suosivia kukkia ja kasveja varmistat samalla runsaan hedelmä- ja marjasadon puutarhaasi. Kotimaiset luonnonkukat tarjoavat parhaiten siitepölyä ja mettä, kun taas jalostetuissa kukissa ei välttämättä ole mettä lainkaan.

Kasvattamalla pölyttäjä ystävällisiä kasveja lisäät luonnon monimuotoisuutta ja varmistat muiden kasvien elämän jatkumisen, koska ilman siemeniä ei ole jälkeläisiä.

Koska perhosia ja mehiläisiä houkuttelevat perhoskukka siemenet ovat hyvin pieniä, niin niitä on hankala kylvää tasaisesti. Siemenet kannattaa sekoittaa johonkin väliaineeseen esim. hiekkaan tai puutarhaturpeeseen. Lisäksi joukossa kannattaa käyttää kalkkia tai sahanpurua väliaineena, jotta kylvös erottuu paremmin.

Siementen kylvöajat ja muut ominaisuudet on mainittu siemenpussien teksteissä.

NOPEA TOIMITUS – EI LÄHETYSKULUJA!

Näytetään kaikki 87 tulosta