Kalliolle ja kivikkoon

Kalliolle ja kivikkoon kotimaiset luonnonkukkien ja kivikkokasvien siemenet. Sopivat myös kivikkokukkapenkkiin tai kuivaan rinteeseen.

Nämä kasvilajit menestyvät parhaiten aurinkoisella ja kuivalla kasvupaikalla. Esimerkiksi kallioiden ja kivikoiden osalta voit luoda pieniä alueita täyttämällä kivien välit hiekalla, jossa on sekoitus hiekkaa tai hiesu-multaa. Vältä lannoitetun mullan käyttöä, sillä nämä kasvit viihtyvät paremmin vähäravinteisessa maaperässä. Kylvä kivikkokasvien siemenet suoraan maan pintaan. Jos siemenet tarvitsevat kevyen peittämisen, tämä ohje on mainittu siemenpussin tekstissä.

Kivikkokedot ovat helppohoitoisia. Kun kasvit ovat päässeet kunnolla kasvun alkuun kivikkokedolla, niiden hoitaminen ei yleensä vaadi paljon huomiota.

Erityisesti päiväperhoset nauttivat lämpimistä kivikkokedoista.

Matalat kivikkokasvit: ahomansikka, heinätähtimö, helmililja, hopeahanhikki, hopeahärkki, huopakeltano, isomaksaruoho, jänönapila, kangasajuruoho, kannusruoho, karpaattienkello, keltamaite, ketoneilikka, keto-orvokki, kissankello ja patjarikko, siperianmaksaruoho.

Korkeahkot kivikkokasvit: keltamatara, keltasauramo, kultatyräkki, mäkimeirami, mäkitervakko, neidonkieli ja nuokkukohokki.

NOPEA TOIMITUS – EI LÄHETYSKULUJA!

Näytetään kaikki 54 tulosta