Herttavuorenkilpi – Bergenia dordifolia – Hjärtbergenia

5,90 25,50 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • kylvö keväällä
  • kukinta touko-kesäkuussa, korkeus 30-40 cm
  • siementarve ~ 1 g / 1000 tainta kohden
  • pieni annos ~ 0,3 g ~ 1300 siementä 5,90 €
  • iso annos ~ 3 g ~ 13000 siementä 25,50 €

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

Kuvaus

Herttavuorenkilpi – Bergenia dordifolia – Hjärtbergenia frön – Maanpeittokasvien siemenet.

Monivuotinen talvivihreä maanpeittokasvi. Muodostaa suurilla tummanvihreillä lehdillä kasvuston, jolla peitetään hankalia kasvupaikkoja. Tiheäkasvuinen lehdistö estää myös rikkaruohojen kasvua.

Sopii maanpeitekasviksi, puiden ja pensaiden alle, kasviryhmien reunaan, kiviselle rinteelle, maakellarin päälle, reunus- ja kivikkokasviksi. Kukat sekä lehdet ovat kauniita myös maljakossa. Herttavuorenkilpi on helppohoitoinen ja erittäin kestävä kasvi, joka sopeutuu monenlaiselle kasvupaikalle ja kestää hyvin myös talvea. Viihtyy auringossa sekä varjossa. Kasvaa myös vaikeissa olosuhteissa kuten savimaalla, mutta hitaammin. Kukkii runsaammin aurinkoisella paikalla ja läpäisevässä hiekkamulta maassa.

Kylvä herttavuorenkilven siemenet keväällä muokatun maan pintaan jättäen siemenet peittämättä tai peittämällä erittäin kevyesti. Siemenet itävät +15-23 °C lämpötilassa noin 15-20 päivässä.

Miedosti tuoksuva ruusunpunainen kukinta aikaisin keväällä touko-kesäkuussa houkuttelee etenkin yöperhosia sekä toisinaan myös sitruuna- ja neitoperhosia.

Lisätiedot

Paino

iso annos 3 g, pieni annos 0,3 g