Koiranputki – Anthriscus sylvestris – Hundkäx

5,90 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • tarjoaa ravintoa monille hyönteisille
  • kylvö keväällä tai syksyllä
  • pääkukinta kesäkuussa, pohjoisessa hieman myöhemmin
  • korkeus 50-150 cm
  • annos ~ 2 g ~ 660 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

Varastossa

Kuvaus

Koiranputki – Anthriscus sylvestris – Hundkäx frön – siemenet.

Monivuotinen ja runsaasti leviävä kasvi, valtaa helposti avointa kasvutilaa eri puolilla Suomea, kuten niityillä, tienpientareilla, pihoilla ja muilla ihmisen muokkaamilla alueilla. Sen valkoiset kukat ovat tuttu näky alkukesällä. Kasvi itää siemenestä ja kehittää lehtiruusukkeen, joka voimistuu parin-kolmen vuoden aikana ennen kukintaa. Vaikka maanpäällinen osa kuihtuu pian kukinnan jälkeen, koiranputki säilyy monivuotisena porkkanamaisen juurensa ansiosta, ja uusi lehtiruusuke kasvaa sen viereen.

Viihtyy runsasravinteisilla, typpipitoisilla avoimilla tai puoliavoimilla tuoreilla kasvupaikoilla. Käyttökohteita ovat niityt, joutomaat, pihat, metsänreunat, pientareet, tienvarret ja lehdot. Koiranputkea kasvaa laajalti koko maassa aina pohjoisinta Lappia myöten.

Kylvä koiranputken siemenet joko keväällä tai syksyllä ja peitä siemenet kevyesti.

Aikaisemmin koiranputkesta käytettiin nimiä kuten koirankumina, koirankattara, butki ja ruiskuheinä.

On tärkeää huomata, että koiranputkea ei pidä sekoittaa myrkyllisiin kasveihin kuten myrkkykeisoon, myrkkykatkoon tai hukanputkeen, sillä koiranputki itsessään ei ole myrkyllinen. Se toimii hyvänä mesikasvina tarjoten ravintoa monille hyönteisille.