Kurjenkello – Campanula persicifolia – Stor blåklocka

5,90 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • houkuttelee pörriäisiä ja jonkin verran perhosia
  • kylvö aikaisin keväällä tai syksyllä
  • kukinta kesä-elokuussa, korkeus 30-100 cm
  • annos ~ 0,2 g ~ 3000 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Varastossa

Kuvaus

Kurjenkello – Campanula persicifolia – Stor blåklocka frön – Luonnon perennojen siemenet.

Monivuotinen ja erittäin näyttävä luonnonvarainen kellokasvi, joka hurmaa suurilla kellokukillaan. Sopii täydentämään perennaryhmää, koristamaan kukkapenkkiä, luomaan tunnelmaa luonnonmukaisessa puutarhassa, rikastuttamaan kukkaniittyä, pientaretta tai tienvarsiniittyä. Lisäksi se toimii upeana leikkokukkana. Viihtyy monenlaisilla kasvupaikoilla, olipa kyseessä aurinkoinen tai puolivarjoinen, tuore tai varjoisa alue. Vaikka se menestyy parhaiten savimultamaassa, se viihtyy myös savimaalla. Mitä paremmin kurjenkello viihtyy, sitä runsaammin se palkitsee kukinnallaan. Kylväytyy helposti itsestään.

Kylvä kurjenkellon siemenet kevyesti muokatun maan pintaan, äläkä peitä niitä. Paras kylvöaika on varhainen kevät tai syksy, sillä kylmät kaudet edistävät itämistä.

Kurjenkellon siniset kukat koristavat maisemaa kesästä elokuuhun asti. Voit harkita myös valkoisen päivänkakaran kylvämistä kurjenkellon kumppaniksi, luoden kauniin väriyhdistelmän.

Houkuttelee päiväperhosia kohtalaisesti, mutta se on suosittu kimalaisten ja mehiläisten keskuudessa. Lisäksi se tarjoaa ravintoa myös perhostoukille.