Niittyheinäseos kukkaniitylle

15,00 

  • Siementen tuotantomaa on Tanska.
  • Harva suojaheinä 50 – 100 g / 100 m² => Kukkaniitty.
  • Tiheä suojaheinä 100 – 250 g / 100 m² => Kukkiva heinikko.
  • Kukkiva heinikko tai nurmikko 250 – 500 g / 100 m².  Kylvä niittykukkia pieniksi laikuiksi, joiden olisi hyvä olla vähintään neliömetrin kokoisia.
  • Pakkauskoko 1 kg

Punanata ”Maxima 1” – Festuca rubra var. rubra – Rödsvingel 43 %
Jäykkänata/Lampaannata ”Ridu” – Festuca Trachophylla – Hårdsvingel 43 %
Nurmirölli ”Highland” – Agrostis capillaris – Rödven 4 %
Englanninraiheinä ”Esquire” – Lolium perenne – Engelskt rajgräs 10 %

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

Varastossa

Kuvaus

Niittyheinäseos kukkaniitylle – Meadow Grass Mix – Ängsgrönblandning frön – Suojaheinät kukkaniitylle.

Erikoisseos, joka sopii erinomaisesti suojaheinäksi niittykukille. Kasvutavaltaan rönsyilevä ja harvakasvuinen. Vaatimaton lannoituksen ja kosteuden suhteen. Sietää myös varjoisia olosuhteita.

Niittyheinäseos kukkaniitylle sisältää seuraavia lajikkeita:

Punanata on nurmikkosiemenseosten toinen peruslaji. Se on kapea- ja hienolehtinen, kirkkaan värinen, muodostaa tiheän nurmikon ja sietää kuivuutta.

Jäykkänata on tiheä ja matalakasvuinen heinälaji, jonka lehdet ovat hienolehtisiä ja sävyltään keskitumman tai tummanvihreitä. Se menestyy erinomaisesti aurinkoisissa ja puolivarjoisissa olosuhteissa, ja sillä on erittäin hyvä kylmän- ja kuumansietokyky. Lisäksi se estää tehokkaasti kylänurmikan leviämistä. Jäykkänata on vaatimaton kasvi, joka selviytyy hyvin vähällä ravinnolla, hoidolla ja kastelulla.

Lampaannata on ihanteellinen valinta kuiville ja varjoisille alueille. Sen matalakasvuinen luonne mahdollistaa sen jättämisen kokonaan leikkaamatta luonnonmukaisesti hoidetuilla alueilla. Lisäksi se soveltuu erinomaisesti suojaheinäksi kukkaniityille.

Nurmirölli on leveälehtinen heinälaji, joka luo kauniin ja tiheän nurmikon rönsyilevän kasvutapansa ansiosta. Se kestää hyvin matalaa leikkuutasoa ja pystyy sietämään myös kuivuutta.

Englanninraiheinä on raiheinien sukuun kuuluva heinäkasvi, joka erottuu leveälehtisyydellään ja nopeakasvuisuudellaan. Sitä lisätään nurmikoiden siemenseoksiin nopean vihertymisen vuoksi. Englanninraiheinä leviää myös kasvullisesti muodostaen tasaisen maton, eikä se kukki tai tuota siemeniä.