Rantatädyke – Veronica longifolia – Strandveronika

5,90 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • houkuttelee päiväperhosia, kukkakärpäsiä ja mehiläisiä, myös ravintokasvi
  • kylvö keväällä tai syksyllä
  • kukinta heinä-elokuussa, korkeus 30-120 cm
  • annos ~ 0,2 g ~ 3000 siementä

Nämä kasvit viihtyvät myös samankaltaisessa ympäristössä: kaunopunahattu, kullero, kurjenpolvi, ranta-alpi, rantakukka, rentukka ja sormustinkukka.

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

Varastossa

Kuvaus

Rantatädyke – Veronica longifolia – Strandveronika frön – Luonnonkukkien siemenet.

Monivuotinen ja pitkään kukkiva rantatädyke on huomiota herättävä kasvi kosteilla alueilla. Kukat ovat näyttäviä ja sopivat hyvin leikkokukiksi. Voit tuoda niitä myös sisätiloihin kauniiksi kukka-asetelmiksi.

Ihanteellinen valinta perhosniitylle, kostealle niitylle, rantaniitylle, tulvaniitylle, joen ja järven rannoille. Mikäli perennapenkissäsi on muita kosteikkokasveja, rantatädyke täydentää niitä luomalla tasapainoisen ja monipuolisen ympäristön. Se voi toimia kauniina kontrastina muiden kasvien kanssa. Kasvi viihtyy kosteassa savimullassa aurinkoisella ja valoisalla kasvupaikalla, mutta se kukkii melko hyvin myös varjoisemmissa paikoissa.

Kylvä rantatädykkeen siemenet keväällä tai syksyllä muokatulle maalle. Älä peitä siemeniä, vaan tiivistä maa kevyesti saadaksesi parhaat tulokset. Kukinta alkaa seuraavana vuonna kylvöstä.

Tämä kasvi on myös erinomainen hyönteiskasvi, houkutellen erityisesti mehiläisiä, kukkakärpäsiä ja päiväperhosia. Lisäksi se toimii Suomessa rauhoitetun kirjoverkkoperhosen toukan ravintokasvina.