Ruusuruoho – Knautia arvensis – Åkervädd

5,90 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • houkuttelee perhosia, kimalaisia, mehiläisiä, kukkakärpäsiä
  • kylvö syksyllä tai aikaisin keväällä
  • kukinta heinä-elokuussa, korkeus 30-80 cm
  • annos ~ 1 g ~ 180 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Varastossa

Kuvaus

Ruusuruoho eli ketoruusuruoho – Knautia arvensis – Åkervädd frön – Luonnonkukkien siemenet.

Monivuotinen luonnonvarainen loppukesällä kukkiva hyönteiskasvi. Peräisin Venäjän aroilta ja on vaikuttanut Suomen kasvistoon jo satojen vuosien ajan. Ulkoisesti muistuttaa purtojuurta, mutta kasvien erottaminen on helpointa tarkastelemalla niiden lehtiä. Sopii mainiosti perennapenkkiin, kuivalle niitylle, pientareelle ja perhosniitylle. Lisäksi se toimii upeana leikkokukkana. Ruusuruoho viihtyy parhaiten aurinkoisilla ja valoisilla, hiekkapitoisilla kasvupaikoilla, mutta se ei menesty savimaassa.

Kylvä ruusuruohon siemenet syksyllä tai varhain keväällä, jotta ne saavat tarvittavan kylmäkäsittelyn. Levitä siemenet muokatun maan pintaan ja tiivistä kevyesti. Itäminen voi olla epätasaista. Aloittaa pitkän kukinnan heinä-elokuussa, toisena vuonna kylvöstä.

Korkealla kohoavat vaalean lilat kukinnot erottuvat selvästi ympäröivästä kasvillisuudesta. Ruusuruoho on arvokas mesikasvi, houkutellen päivä- ja yöperhosia, kimalaisia, mehiläisiä, kukkakärpäsiä ja kovakuoriaisia. Perhosten toukat käyttävät sitä ravintonaan, ja kukkien UV-heijastavat alueet helpottavat hyönteisten suunnistamista. Lisäksi siemenet tarjoavat ravintoa monille pienille varpuslinnuille.