Ruusuruoho – Knautia arvensis – Åkervädd

5,90 

  • kotimaista luonnonkantaa
  • houkuttelee perhosia, kimalaisia, mehiläisiä, kukkakärpäsiä
  • kylvö syksyllä tai aikaisin keväällä
  • kukinta heinä-elokuussa, korkeus 30-80 cm
  • annos ~ 1 g ~ 180 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Varastossa

Kuvaus

Ruusuruoho eli ketoruusuruoho – Knautia arvensis – Åkervädd frön – Luonnonkukkien siemenet.

Monivuotinen luonnonvarainen loppukesällä kukkiva hyönteiskasvi, joka on tullut Suomeen Venäjän aroilta jo satoja vuosia sitten. Muistuttaa melko paljon purtojuurta, mutta parhaiten kasvit erottaa toisistaan lehtien perusteella.

Sopii perennapenkkiin, kuivalle niitylle, pientareelle ja perhosniitylle. Kaunis myös leikkokukkana.

Viihtyy parhaiten vettä läpäisevällä valoisalla ja aurinkoisella, hiekkapitoisella paikalla. Ei viihdy savimaassa.

Kylvä syksyllä tai aikaisin keväällä, jolloin siemenet saavat tarvitsemansa kylmäkäsittelyn. Kylvä siemenet muokatun maan pintaan ja kylvön jälkeen tiivistä maa kevyesti. Siemenet itävät epätasaisesti. Ruusuruoho kukkii toisena vuonna kylvöstä.

Ruusuruoho kukkii pitkään heinä-elokuussa. Yleensä muiden kasvien yläpuolella kohoavat vaalean lilan väriset kukinnot erottuvat hyvin muusta kasvillisuudesta.

Arvokas mesikasvi ja sen kukinnot houkuttelevat päivä- ja yöperhosia. Kimalaiset, mehiläiset, kukkakärpäset ja kovakuoriaiset myös suosivat ruusuruohoa. Lisäksi perhosten toukkavaiheet käyttävät sitä ravintokasvinaan. Ruusuruohon kukissa on UV-säteilyä heijastavia kohtia ja ne helpottavat hyönteisten suunnistamista kukille. Lisäksi siemenet soveltuvat ruuaksi monille pienille varpuslinnuille.