Siankärsämö – Achillea millefolium – Rölleka

5,90 

  • kotimaista luonnonkantaa
  • kylvö keväällä tai syksyllä
  • kukinta heinä-syyskuussa, korkeus 20-70 cm
  • annos ~ 0,5 g ~ 3650 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus

Varastossa

Kuvaus

Siankärsämö – Achillea millefolium – Rölleka frön – Luonnonkukkien siemenet.

Monivuotinen siankärsämö on monipuolinen rohdoskasvi ja luonnonvarainen niittykukka. Se on vaatimaton ja sopeutuvainen, viihtyy erityisen hyvin savimaalla ja tunnetaan monista kansanomaisista nimistä, kuten pyörtänöpöllö, pellonvanhin ja akantupakki. Siankärsämö on arvostettu rohdoskasvi, ja sitä käytetään laajalti sekä tee- ja maustekäytössä.

Kasvi sopeutuu erilaisiin kasvupaikkoihin, viihtyen kostealla ja kuivalla maalla. Sopii kuivalle niitylle, kedolle, pientareelle, kostealle niitylle ja tulvaniitylle. Kostealla ja ravinteikkaalla maalla kukkii monihaaraisena ja tuuheana, kun taas köyhällä maaperällä kukkavarsi jää lyhyemmäksi. Kestää hyvin talven ja säilyttää muotonsa talventörröttäjänä.

Siemenet kylvetään joko syksyllä tai aikaisin keväällä pintakylvönä tai kevyesti peittämällä. Heinä-syyskuussa kukkiva valkeakukkainen kukinta leviää ryydintuoksuisena ympäristöönsä.

Kukat ovat herkkua punatulkuille ja urpiaisille. Kasvi toimii myös tehokkaana kotilokarkottimena puutarhassa sen ominaisen tuoksun ansiosta.