Valkoailakki – Silene latifolia subsp. alba – Åkerlyst

5,90 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • houkuttelee etenkin yöperhosia
  • kylvö syksyllä tai aikaisin keväällä
  • kukinta kesä-elokuussa, korkeus 30-60 cm
  • annos ~ 0,3 g ~ 500 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus.

Varastossa

Kuvaus

Valkoailakki – Silene latifolia subsp. alba – Åkerlyst frön – Luonnonkukkien siemenet.

Valkoailakki on monivuotinen kohokkikasvi, joka kukoistaa valkoisin kukin. Saapunut Suomeen 1800-luvulla venäläisten vilja- ja heinäkuljetusten myötä.

Tämä kaunis kasvi sopii erinomaisesti kukkapenkkiin, niitylle, kedolle, kostealle niitylle, rantaniitylle ja perhosniitylle. Se toimii myös upeana leikkokukkana. Viihtyy niin aurinkoisilla kuin varjoisillakin kasvupaikoilla, ja sen helppohoitoisuus tekee siitä ihanteellisen kasvivalinnan. Kasvi leviää tehokkaasti siemenistä.

Kylvä valkoailakin siemenet syksyllä tai varhain keväällä huolellisesti muokattuun maahan. Siemeniä ei tarvitse peittää, pelkkä maan tiivistys riittää. Ensimmäisenä vuonna se muodostaa lehtiruusukkeen ja aloittaa kukinnan seuraavana kasvukautena. Jos valkoailakki risteytyy puna-ailakin kanssa, tuloksena voi olla viehättäviä vaaleanpunaisia kukkia.

Kukat ovat päivällä suljetussa nupussa, ja ne avautuvat vasta illan tullen. Tämä houkuttelee erityisesti yökkösiä ja pikkukiitäjiä, luoden lumoavan näkymän puutarhaan iltahämärässä.