Yrtti-iiso – Anisiiso – Agastache foenicullum – Anisört

5,90 25,00 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • runsaasti mettä tuottava hunajakukka
  • kylvö keväällä
  • kukinta heinä-syyskuussa, korkeus 80-100 cm
  • pieni annos ~ 0,1 g ~ 290 siementä 5,90 €
  • iso annos ~ 3 g ~ 8700 siementä 25,00 €

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

Kuvaus

Yrtti-iiso – Anisiiso – Agastache foenicullum – Anisört – Hyöty- ja koristekasvien siemenet.

Yrtti-iiso, jota kutsutaan myös nimillä anisiiso, anisiisoppi tai intianminttu, on monivuotinen hunajakukka, joka on ihanteellinen lisä sekä hyöty- että koristepuutarhaan.

Tämä pensasmainen, reheväkasvuinen ja jäykkävartinen kasvi hurmaa tähkämäisillä sini-violeteilla kukillaan. Pitkän kukinta-ajan ansiosta se sopii erinomaisesti kukkapenkin taustakasviksi ja näyttäviin kukkakimppuihin. Yrtti-iison tunnistaa myös sen miellyttävästä aniksen tuoksusta ja mausta. Sekä kukkia että lehtiä voidaan hyödyntää ruoanlaitossa, jälkiruoissa, leivonnaisissa ja monissa muissa herkullisissa herkuissa, kuten hilloissa ja soseissa. Se tuo lisämakua myös salaatteihin, keittoihin ja yrttiteehen.

Yrtti-iiso viihtyy aurinkoisessa syvämultaisessa, kuohkeassa ja lievästi happamassa maaperässä. Vaikka se ei ole herkkä hallalle, se saattaa kaivata suojaa kovemmilta talvilta. Kasvi usein kasvatetaan yksivuotisena, mutta jos se selviää talvesta, se leikataan keväällä maanpinnan tasalle.

Siemenet kannattaa kylvää keväällä, kun maa on lämmennyt, tai esikasvattaa huhti-toukokuussa. Optimaalinen kylvösyvyys on noin 0,2 cm, ja taimien väliksi suositellaan 40 cm. Leikkaamalla latvat poikki 3-4 kasvulehden takaa voit edistää kasvin tuuheutumista.

Yrtti-iiso on myös erinomainen mesikasvi ja houkuttelee puutarhaasi kimalaisia, mehiläisiä ja perhosia.

Lisätiedot

Paino

iso annos 3 g, pieni annos 0,1 g