Ahomansikka eli Metsämansikka – Fragaria vesca – Smultron

5,90 43,40 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • kylvö keväällä tai syksyllä
  • kukinta touko-heinäkuussa, korkeus 5-20 cm
  • pieni annos ~ 0,3 g ~ 1150 siementä 5,90 €
  • iso annos ~ 5 g ~ 25 m² ~ 19000 siementä 43,40 €

Ilmainen ja nopea toimitus

Kuvaus

Ahomansikka eli metsämansikka – Fragaria vesca – Smultron – Mansikkapaikka siemenet.

Ahomansikka on monivuotinen herkullisia marjoja tuottava luonnonvaraisten perennojen aarre. Luo oma mansikkaparatiisi kuiville, aurinkoisille ja valoisille paikoille, missä muut kasvit eivät varjosta sen kasvua. Ahomansikka kukoistaa ja levittäytyy innokkaasti rönsyjensä avulla, tuottaen samalla anteliaasti herkullisia marjoja.

Tämä luonnonkaunis kasvi on täydellinen valinta aurinkoisille rinteille, maanpeitteeksi, reunakasviksi, kivikoihin, kalliokentille, niityille ja tienvarsille. Se viihtyy myös savisessa maassa.

Kylvä ahomansikan siemenet keväällä tai syksyllä huolella muokattuun maahan ja peitä ne kevyesti. Siemenet itävät muutamassa viikossa. Jos tavoitteesi on luoda maanpeittokasvusto, kylvä siemenet tiheämpään. Jos taas haluat nauttia herkullisista marjoista, tee kylvös harvemmaksi. Palkitsee kärsivällisyytesi kukkimalla ja antamalla marjoja toisena kesänä kylvöstä.

Muista, että ahomansikka eli metsämansikka saattaa sekoittua ulkonäöltään isompaan ukkomansikkaan, joka kasvaa viljelyalueiden laitamilla.

Ahomansikka on myös tummakirjosiiven ja mansikkakirjosiiven toukkien suosikkiravintoa.

Lisätiedot

Paino

iso annos ~ 5 g ~ 25 m², pieni annos ~ 0,3 g