Niittyleinikki – Ranunculus acris – Smörblomma

5,90 

  • siemenet ovat kotimaisia
  • kylvö keväällä tai syksyllä
  • kukinta kesä-syyskuussa, korkeus 25-100 cm
  • annos ~ 0,75 g ~ 600 siementä

Ilmainen ja nopea toimitus

 

Varasto loppu

Kuvaus

Niittyleinikki – Ranunculus acris – Smörblomma frön – Luonnonkukkien siemenet.

Monivuotinen, niittyleinikki on luonnonvarainen kasvi, joka tuo kauneutta ja väriä ympäristöönsä. Sen korkea ja keltainen kukinta kesä-syyskuussa tekee siitä näyttävän valinnan tuoreille tai kosteille kukkaniityille, rantaniityille, tienvarsiniityille tai isompiin ryhmiin puutarhan laitaan. Tämä monikäyttöinen kasvi toimii myös viehättävänä kuivakukkana.

Niittyleinikin kylväminen on suositeltavaa aikaisin keväällä tai syksyllä, hyödyntäen kylmäkautta, joka edistää itämistä. Ennen kylvöä siemenet voi liottaa yön yli, mikä auttaa itämistä entisestään. Kylvös peitetään kevyesti maalla.

Niittyleinikin runsas ja pitkä kukinta tekee siitä ihanteellisen kumppanin muiden kasvien, kuten päivänkakkaran, harakankellon tai metsäkurjenpolven kanssa. Tällainen kasviryhmä luo yhdessä viehättävän ja harmonisen kokonaisuuden.

Vaikka niittyleinikki on kaunis ja monipuolinen, on tärkeää muistaa sen myrkyllisyys ja käsitellä sitä asianmukaisin varotoimin, erityisesti jos se kasvaa alueilla, joilla on lapsia tai lemmikkejä.