Reunuspäivänkakkara – Tanacetum parthenium – Matram

5,90 

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

 

Varastossa

Kuvaus

Reunuspäivänkakkara – Tanacetum parthenium – Matram frön – Koristekasvien siemenet.

Reunuspäivänkakkara, tunnettu myös nimellä reunuspietaryrtti, on kaksivuotinen tai lyhytikäinen kasvi. Suomessa sitä viljellään puutarhoissa helppohoitoisena, runsaasti kukkivana yksivuotisena reunuskasvina. Pienet, 1-2 cm halkaisijaltaan olevat mykerökukinnot muistuttavat päivänkakkaraa. Euroopassa se kasvaa luonnossa yleisenä monissa maissa, ja Etelä-Suomessakin sitä voi esiintyä paikoitellen viljelykarkulaisena joutomailla ja nurmikoilla. Kasvi on erityisen arvokas mesikasvi, koska se kukkii myöhään syksyyn, tarjoten ravintoa päivä- ja yöperhosille.

Viihtyy aurinkoisella, kuivalla ja hyvin vettä läpäisevällä kasvupaikalla. Se on kaunis sekä leikko- että kuivakukkana, säilyttäen maljakossaan kauneutensa pitkään. Sitä käytetään myös koikarkotteena tuoksupusseissa.

Siemenet kannattaa kylvää aikaisin keväällä. Voit myös esikasvattaa ne maaliskuun puolivälissä ja siirtää ulos kun ilmat lämpenevät. Älä peitä siemeniä, kevyt maan tiivistys riittää. Itämisaika on noin 20-30 vuorokautta 18 asteen lämpötilassa. Sopiva taimiväli on noin 10 cm. Suotuisissa olosuhteissa kylväytyy itsestään.

Tavallinen päivänkakkara, joka on kotimaista luonnonkantaa, löytyy täältä.

Ulkomainen isopäivänkakkara, löytyy täältä.