Ruiskaunokki – Centaurea cyanus – Blåklint

5,90 

  • hyvä mehiläis- ja perhoskasvi
  • kylvö aikaisin keväällä tai syksyllä
  • kukinta kesä-syyskuussa
  • korkeus 30-80 cm
  • annos ~ 2 g ~ 460 siementä ~ 2 m²

Ilmainen ja nopea toimitus.

 

 

Varastossa

Kuvaus

Ruiskaunokki – Centaurea cyanus – Blåklint frön – Kukkien siemenet.

Ruiskaunokki eli ruiskukka on yksivuotinen vanhan ajan kesäkukka. Kylväytyy jatkossa itsekseen, jos siemen löytää maasta vapaata kasvutilaa. Hyötyy maanpinnan vuosittaisesta muokkauksesta.

Sopii perennaryhmän täydennyskasviksi kukkapenkkiin ja luonnonmukaiseen puutarhaan. Monivuotisten kasvien joukkoon perhosniitylle, kedolle, kukkaniitylle, kostealle niitylle ja metsäniitylle. Suuret, kerrotut kirkkaansiniset kukat ovat kauniita kukkakimpussa tai vaikka salaatin ja kakkujen koristeena. Kukat sopivat myös kuivattavaksi.

Vaatimaton kasvupaikan suhteen, mutta viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa ravinteikkaassa, salaojitetussa hiekka-savi-multa maassa. Karulla paikalla kasvu jää matalaksi, mutta rehevällä paikalla kasvaa tuuheaksi ja monivartiseksi.

Ruiskukan medessä on korkea sokeripitoisuus ja se on siten hyvä mehiläis- ja mesipistiäiskasvi. Myös päivä- ja yöperhoset hyödyntävät ruiskukan mettä ravinnokseen.

Ruiskaunokki on Päivät-Hämeen maakuntakukka.

Kevätkylvö: Kylvä avomaalle huhti-toukokuussa. Kukkii heinä-syyskuussa.

Syyskylvö: Kylvä avomaalle syksyllä. Kukkimattomat taimet talvehtivat ja kukkivat seuraavana kesänä jo kesäkuussa.

Kylvöohjeet: Kastele kylvöala ennen kylvöä ja pidä kosteana, kunnes siemenet ovat itäneet. Kylvä harvakseltaan noin 15 cm välein 0,5 cm syvyyteen. Itää 10-20 vuorokaudessa 18-20 asteessa.